De Volkswagen Group zet vol in op de ontwikkeling, het testen en de productie van geavanceerde batterijceltechnologie in Duitsland. Alleen al in Salzgitter moeten tegen 2023 en 2024 meer dan 1.000 banen worden gecreëerd voor het testen en produceren van batterijcellen – 300 in het ontwikkelingscentrum en de pilootlijn van Volkswagen, 700 in een joint venture tussen Northvolt en Volkswagen. In dezelfde periode moet meer dan een miljard euro worden geïnvesteerd in de batterijcelactiviteiten van de Volkswagen Group.

Vandaag is in het Centre of Excellence in Salzgitter een pilotlijn geopend voor de productie van batterijcellen in kleine series. Ongeveer 300 experts zijn betrokken bij het ontwikkelen en testen van innovatieve productietechnologieën voor de productie van lithium-ionbatterijen. In een eerste stap investeert Volkswagen meer dan € 100 miljoen in het vergaren van zijn eigen kennis van ontwikkeling en productie.

Bovendien investeert Volkswagen nog eens ongeveer € 900 miljoen aan gezamenlijke batterijactiviteiten met de Zweedse batterijproducent Northvolt. De bouw van een batterijcelfabriek van 16 gigawattuur in Salzgitter begint in 2020. De productie zal naar verwachting eind 2023 van start gaan. Daartoe heeft Volkswagen onlangs een joint venture met Northvolt opgericht. Op deze middellange termijn moeten 700 banen worden gecreëerd in deze onafhankelijke joint venture.

Dr. Stefan Sommer, lid van de Volkswagen AG Board of Management verantwoordelijk voor Procurement, merkte op: “Het samenbrengen van de ontwikkeling, het testen en de pilotproductie van batterijcellen in Salzgitter betekent een nieuwe mijlpaal in het uitgebreide elektrische offensief van de Volkswagen Group. Door de knowhow op deze site te bundelen, zorgen we ervoor dat we onze eigen activiteiten voortzetten om de ontwikkeling van batterijcellen als een sleutelcomponent in elektrificatie verder te bevorderen, nieuwe normen te ontwikkelen en snel over te schakelen naar serieproductie. ”

De Volkswagen Group heeft daarom een ​​accucellenbedrijf bij Volkswagen Group Components opgezet. Deze bedrijfsruimte is ontworpen om batterijcellen te optimaliseren voor toekomstig gebruik in de elektrische modellen van de Groep in samenwerking met leveranciers. Het spectrum varieert van toenemende capaciteit om het bereik uit te breiden, het gebruik van schaarse grondstoffen te verminderen en duurzame productieprocessen te optimaliseren tot het recyclen van batterijsystemen. Thomas Schmall, voorzitter van de Raad van Bestuur van Group Components, zei: “We ontwikkelen en produceren al vermogenselektronica, batterijsystemen, elektromotoren en laadsystemen en bouwen kennis op over batterijrecycling. Met de integratie van de business area van batterijcellen is Volkswagen Group Components op weg om een ​​wereldwijd toonaangevende producent van e-mobiliteitscomponenten te worden. ”

Frank Blome, hoofd van het Centre of Excellence voor batterijcellen in Salzgitter, zei: “De ingebruikname van de pilotlijn van vandaag is een belangrijke stap op weg naar de bouw van een gigafabriek op de site van Salzgitter. We zullen onze kennis van productieprocessen binnen een korte tijd verder verdiepen. Dat is belangrijk om toekomstige ontwikkelingen vorm te geven en daarmee zowel prestaties en kosten als kwaliteit te waarborgen. De opgedane ervaring zal ook bijdragen aan het beheersen van de gehele waardeketen voor lithium-ionbatterijen – van grondstoffen tot productie tot recycling. “

Lees meer over de modellen van elektrische auto’s.

Leave a Reply

Close Menu