Volkswagen leverde vorige week de 100.000e Volkswagen e-Golf in het Duitse Dresden. Het model werd gelanceerd in 2014 als het tweede elektrische voertuig van Volkswagen na de kleine e-up! die in 2013 gelanceerd werd. De e-Golf is een van de meest succesvolle elektrische voertuigen in Europa en is ook populair bij klanten van andere landen, zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten. De nieuwe ID.3 zal vanaf het najaar in 2020 in Dresden worden geassembleerd. Bovendien moet de locatie nog aantrekkelijker gemaakt worden als bestemming voor bezoekers en klanten. Dresden is dan ook een belangrijke plek voor Volkswagen.

Ambassadeur voor elektrische mobiliteit

Het 100.000e voertuig, met als kleur “Pure White”, werd overgedragen aan Maik Jaehde uit Landolfshausen bij Hannover. Nadat hij zijn voertuig had opgehaald, kreeg hij een exclusieve rondleiding door de productie. Holger B. Santel, manager van sales & marketing Duitsland: “De e-Golf is al meer dan vijf jaar onze ambassadeur voor e-mobiliteit. De mijlpaal van vandaag met 100.000 voertuigen is een bevestiging van het succes van de e-Golf bij het vervullen van zijn missie. Het speelt daarom voor veel klanten een belangrijke rol in de doorlooptijd van de mobiliteit en maakt de weg vrij voor de nieuwe ID.3. ”

Henning Schulzki, manager sales & marketing bij de Gläserne Manufaktur Dresden, voegde eraan toe: “De e-Golf heeft de Gläserne Manufaktur sinds 2017 tot een levendige etalage voor e-mobiliteit gemaakt. We zullen dit jaar meer dan 16.000 eenheden produceren – een recordhoogte . We zijn verheugd dit nieuwe record te hebben neergezet. ”

Grote vraag en dus grote productie

De productie van de e-Golf begon in 2014 in Wolfsburg. Vanwege de grote vraag is het model bovendien al meer dan twee en een half jaar in de Gläserne Manufaktur Dresden gebouwd. De nieuwe ID.3 zal vanaf de herfst in Dresden van de lopende band rollen. De serieproductie van het eerste model op basis van de Modular Electric Drive Kit (MEB) begon in november in Zwickau.

De functie van de Gläserne Manufaktur als verzamelpunt voor voertuigen moet worden uitgebreid, met een specifieke focus op elektrische voertuigen. Momenteel worden er ongeveer 1.300 voertuigen per jaar overgedragen aan klanten in de hoofdstad van Saksen. Dit aantal zal de komende jaren aanzienlijk worden verhoogd.

Ongeveer 27.900 e-Golf werden wereldwijd aan klanten geleverd van januari tot oktober 2019, met leveringen voor het hele jaar in 2018 in totaal 24.800. De vijf sterkste afzetmarkten dit jaar zijn Noorwegen, Duitsland, de VS, het VK en Nederland. België hoort hier voorlopig dus nog niet bij. De e-Golf heeft volgens Volkswagen een vermogen van 100 kW (136 PS) en een WLTP-bereik van maximaal 230 kilometer.

Lees hier meer over elektrische modellen in België.

Leave a Reply

Close Menu