Toyota heeft eindelijk toestemming gekregen om zijn elektrische wagens in India te verkopen. De CTO, Chief Technology Officer, van Toyota, Shigeki Terahi, heeft bevestigd dat de eerste volledig elektrische auto van Toyota India samen met Maruti zal worden ontwikkeld. India is al langer een markt waar Toyota zich met elektrische wagens op wil richten en nu met Maruti zal dat ook lukken. Volgens bronnen zal deze nieuwe elektrische auto en zijn platform een aandrijflijn delen met de aankomende Wagon R elektrische hatchback, die normaal in 2021 in India zal worden gelanceerd.

Elektrische wagen in India

Zoals de afgelopen jaren meermaals vermeld, hebben Suzuki en Toyota sinds 2016 nieuwe manieren onderzocht om in India samen te werken. Sinds 2017 hebben ze ook een overeenkomst afgesproken om een gezamelijke strategie te hebben in verband met de elektrische wagens in India. Toyota zou hierin de technische ondersteuning moeten bieden.

De Wagon R elektrisch voertuig van Maruti Suzuki zal naar verwachting in 2020 worden gelanceerd en zal relatief agressief worden geprijsd gezien het feit dat deze in India zal worden gemaakt. De volledig elektrische Wagon R heeft naar verwachting een actieradius van ongeveer 130 km op een enkele lading en ondersteunt standaard AC en DC snelladen.

Toyota en Suzuki partners in India

Op de versie van Toyota van de Wagon R EV is het nog wat langer wachten en deze start mogelijk niet zo snel als de Maruti. In feite zal het pas komen na de lancering van een elektrisch voertuig voor de Europese markten. Terashi bevestigde ook dat Toyota daar begin 2020 zijn eerste elektrische auto verwacht te lanceren. Er zullen meerdere varianten worden ontwikkeld voor de merken Toyota en Lexus, op basis van de publieke vraag naar de modellen.

Het eerste Toyota-product dat is gelanceerd onder de alliantie tussen de twee Japanse merken – de Glanza – wordt geleverd met mild-hybride technologie. Wat in wezen een badge-ontworpen versie van de Maruti Suzuki Baleno is, krijgt dezelfde 90 pk, 1,2-liter benzinemotor met een geïntegreerde startgenerator.

Op de Tokyo Motor Show van dit jaar, die op 24 oktober plaatsvond, presenteerde Toyota een nieuwe, productieklare Ultra Compact elektrisch voertuig presenteren. Dit voertuig met twee zitplaatsen zal in 2020 in Japan te koop worden aangeboden, een actieradius van 100 km hebben en een topsnelheid van ongeveer 60 km / u bereiken. Het Japanse merk heeft ook solid-state batterijtechnologie ontwikkeld en zal tijdens de Olympische Spelen in Tokio een concept presenteren dat wordt aangedreven door de technologie in 2020.

Lees meer over de elektrische modellen in België

Leave a Reply

Close Menu