New York, ook wel eens The Big Apple genoemd, is een bruisende stad met veel bezienswaardigheden. Op een dag kom je niet rond en al zeker niet als je dat allemaal te voet moet doen. Daarom zijn transportmiddelen een absolute noodzaak in New York. Hoort de elektrische step hierbij? Het zou alleszins een voordeel zijn om een elektrische step te kunnen huren in New York, maar zo simpel is het allemaal niet. We bekijken het kort.

De elektrische step in New York

In Europese steden zoals Parijs en Rome zijn ze bijna niet meer weg te denken: de elektrische step. Een geweldig vervoersmiddel voor toeristen om snel rond de stad te geraken en de plaatsen te zien die ze graag willen zien. In Californië en Illinois zijn elektrische fietsen bijvoorbeeld ook populair, daar worden ze gebruikt door etensbezorgers om het eten veilig tot de persoon thuis te brengen. New York, daar is het nog te bekijken, want daar mag niet zomaar alles.

In juni 2019 heeft de staat New York een wetgeving goedgekeurd om de restricties die op de elektrische step stonden te verminderen. Voor lange tijd mochten bedrijven die elektrische steps verhuren, zoals Bird, Lime of Uber, hun diensten in New York niet openstellen voor het publiek, terwijl dit in andere staten wel mocht. Ondertussen mogen de steden in de staat New York hun eigen wetten stellen en dus eventueel de elektrische steps wel toelaten. Zo kan je bijvoorbeeld in New York City een elektrische step huren, maar in Manhattan mag dit voorlopig nog niet.

Waar een elektrische step in New York huren?

Daar is het dan, de grote vraag. Waar kan ik een elektrische step in New York huren? En helaas moeten we daar ook teleurstellend op antwoorden. Hoewel elektrische steps en elektrische fietsen ondertussen legaal zijn in New York, is huren dit nog niet. De bedrijven die elektrische steps te huur aanbieden mogen nog niet actief zijn in New York County. De wetgeving is daar duidelijk in: er mag geen deelbedrijf actief zijn die elektrische steps verhuurd in een county met een bevolking van meer dan 1.586.000 en minder dan 1.587.000 mensen. De doelstelling is duidelijk: de bedrijven verbieden in Manhattan en Governors Island.

Het is heel duidelijk, als je een elektrische step in New York wilt gebruiken, dan moet je een kopen of bezitten. Hier spelen de lokale bedrijven natuurlijk sterk op in. Ze brengen de voordelen van een elektrische step goed in beeld. In New York is het soms sneller dan een fiets, het kost niet meer dan een fiets en het is minder vermoeiend. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk op te borgen.

Wetgeving in New York

In New Jersey waren elektrische steps en elektrische fietsen al legaal, maar sinds juni 2019 is de elektrische ook toeglaten in de staat New York. Voordien konden boetes oplopen tot zelfs 500 dollar als je reed met een elektrische fiets of een elektrische step. De goedkeuring van deze wetgeving kwam wel niet zonder slag of stoot. Zo werden er vele studies bovengehaald waarbij er aangetoond werd dat meer elektrische steps kan leiden tot meer hoofdwonden door ongevallen. Dit kan natuurlijk overal gebeuren, maar zeker in een drukke stad als New York moet men opletten bij het gebruik van een elektrische step.

Met de goedkeuring van de elektrische step zijn er wel meer alternatieven in verband met transport in New York. Waar je voordien steeds de metro moet nemen, wat nog altijd aan te raden is, kan je nu ook eens de elektrische step verkiezen. Toch wordt er nog altijd met grote ogen gekeken naar de elektrische steps. Zo zijn verschillende raadsmannen nog steeds geen voorstander van de elektrische steps, die soms tot 15 mijl per uur kunnen gaan.

Klik hier voor meer informatie over de elektrische step in België.

 

Leave a Reply

Close Menu