Breng je een bezoekje aan de prachtige stad Den Haag of moet je er eens een weekend zijn? Dan lijkt, zoals in vele grotere steden, een elektrische step huren de ideale manier om rond te stad te gaan. Het is gemakkelijk in gebruik, je kan er overal mee parkeren en wachten op een bus moet niet meer. Wil je graag gebruik maken van een elektrische step in Den Haag? Of wil je er een huren in Den Haag? We bekijken even of dit wel mogelijk is.

De elektrische step in Den Haag

De elektrische step is aan een opmars bezig in grote steden. Overal kan je hem huren, ofwel via een handige app, ofwel in een lokale winkel. In vele West-Europese landen, net als in de Verenigde Staten, zijn er talloze bedrijven die een elektrische step te huur aanbieden door middel van een app.

Ook in Den Haag is de elektrische step populairder aan het worden. De lokale winkels krijgen steeds meer aanvragen voor een elektrische step en het is een van de snelst groeiende productgroepen. De voertuigen zitten dan ook goed in elkaar: ze zijn gemakkelijk in gebruik, gemakkelijk te vervoeren, halen een hoge snelheid en zijn tevens gemakkelijk te parkeren of op te bergen.

Waar een elektrische step in Den Haag huren?

Het is niet zo omdat een elektrische step huren toegelaten is in andere landen, dat het ook zo in Nederland is. Waar andere West-Europese landen al beroep kunnen doen op bedrijven zoals Lime of Bird, is het in Nederland nog niet zo. De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft een aantal goedkopere merken nog niet goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Dit willen ze vooral doen om de veiligheid van de mensen te beschermen. De elektrische step moet steeds gekeurd worden voor hij op de openbare weg mag. Nieuwere exemplaren worden zelfs nog strengere regels opgelegd.

In tegenstelling tot huren, is kopen wel minder een probleem. Dit omdat je op eigen terrein wel met een aantal modellen mag die niet toegestaan zijn op de openbare weg. Toch wijzen ze in Nederland naar de fabrikanten om een standaard van kwaliteit te handhaven, zodat dit in Nederland geen probleem zou mogen zijn.

Bij de Den Haagse winkel Onlineskateshop zijn er verschillende soorten vervoersmiddelen aan te kopen aan een schappelijke prijs.

Wetgeving in Den Haag

Van zodra de elektrische step goedgekeurd is door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, kan je er dus mee op de openbare weg. Als je een elektrische step in Den Haag wilt huren, dan moet die dus ook goed gekeurd zijn, ook al is die eigendom van de winkel. Daarnaast hangen er uiteraard nog een aantal regels vast aan het gebruik van een elektrische step.

De elektrische step is een bijzondere bromfiets. Als bestuurder moet je dus minimaal 16 jaar oud zijn en in sommige gevallen ook in bezit te zijn van een rijbewijs. Dit is in het geval van een motorstep of Go-Ped, daar heb je een bromfietsrijbewijs voor nodig. Voor andere soorten moet dit niet.

Daarnaast moet je een helm dragen als je een snelheid van meer dan 25 kilometer per uur haalt. De meeste steps gaan maar tot 25 kilometer per uur, maar je hebt ook modellen die daarboven gaan. Daarnaast moet je je elektrische step laten verzekeren. Dit is een belangrijk gegeven want een ongeluk is al snel gebeurd. In het verkeer moet je je zo veel mogelijk rechts houden en wanneer er een fietspad aanwezig is, moet je op het fietspad rijden.

Klik hier voor meer informatie over de elektrische step

Leave a Reply

Close Menu