De elektrische auto voor kinderen is een soort speelgoed dat enorm populair aan het worden is. Speelgoed waar kinderen op kunnen rijden is altijd een succes geweest, van het houten hobbelpaard tot de meest geavanceerd elektrische wagens voor kinderen. De afgelopen paar jaren is de markt voor elektrisch speelgoed en elektrisch rijden op speelgoed enorm aan het groeien met nieuwe stijlen, technologie, functies, gadgets en meer. Deze groei is geweldig voor kinderen, maar het maakt het voor ouders wel steeds moeilijker om te weten welke elektrische auto het beste is voor hun kind.

Om u te helpen bij het oplossen van alle chaos hebben we onze bekijken we verschillende opties. Dit artikel is verteld over de belangrijkste factoren waarmee u best rekening moet houden bij het kopen van een elektrische auto voor uw kind of kinderen. Op die manier vindt u de beste optie voor uw gezin.

Elektrische auto voor kinderen - Leeftijdsgroepen

De eerste factor om te overwegen is de leeftijd van uw kind in vergelijking met de leeftijdsrichtlijnen van de fabrikant. Er zijn elektrische auto’s voor kinderen voor vrijwel alle leeftijdsgroepen, van peuters tot tieners, en het kiezen van het juiste speelgoed voor de leeftijd van uw kind is uiterst belangrijk. Dit speelgoed heeft een leeftijdsclassificatie, niet alleen zodat het kind plezier uit het speelgoed zal halen, maar ook om veiligheidsredenen.

De leeftijdsrichtlijnen zijn opgedeeld in 5 groepen en we geven wat informatie en voorbeelden over wat je voor elke leeftijdsgroep kunt verwachten. Houd er rekening mee dat deze groepen elkaar overlappen.

Kinderen jonger dan 2 jaar

Jonge kinderen tot 2 jaar oud hebben zeker ook opties voor elektrische auto’s: er bestaan dus elektrische auto’s voor kinderen jonger dan 2 jaar. Kinderen van deze leeftijd zijn klein, licht en ontwikkelen alleen motorische vaardigheden. Met dat in gedachten zijn de meeste elektrische auto’s voor kinderen van deze leeftijd klein, licht van gewicht en hebben ze meestal maar één snelheid. Een andere functie om naar te zoeken in deze leeftijdsgroep is een eenvoudige bediening. Een van de leuke dingen van kinderen die op deze leeftijd op speelgoed rijden, is dat ze hen helpen motorische vaardigheden en hand-oogcoördinatie en balans te ontwikkelen. Kinderen van deze leeftijd kunnen zich concentreren op het gebruik van alleen hun vingers om de elektrische auto te besturen, terwijl ze een gevoel van beweging en beweging ontwikkelen buiten hun eigen lichaam.

Een goed voorbeeld is de Power Wheels Lil ’Quad. Deze elektrische auto in ATV-stijl is perfect voor een jong kind met een lage topsnelheid. Omdat het gemakkelijke bediening heeft, is het een geweldige optie voor een peuter. Daarnaast is het ook laag bij de grond om gemakkelijk aan en uit te kunnen. De Lil ’Quad is ook beschikbaar in meerdere versies voor zowel jongens als meisjes.

2 tot 4 jaar

Naarmate uw kind groeit en meer hand-oogcoördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelt, is het misschien tijd om over te stappen naar de volgende groep elektrische auto’s voor iets oudere kinderen. De selectie voor deze leeftijdsgroep is erg groot en biedt auto’s met meerdere verschillende stijlen en maten. De snelheden voor de auto’s nemen ook toe naarmate de leeftijdsrichtlijnen ook toenemen. Kinderen in deze leeftijdsgroep kunnen auto’s zien met snelheden tot ongeveer 10 kilometer per uur.

Het is in deze leeftijdsgroep dat de stijl van de auto en de extra functies belangrijker worden. Veel van dit speelgoed begint dingen te bevatten zoals werkende radio’s met MP3-spelers, realistische motorgeluiden en voetpedaalbediening.

Een andere onderscheidende factor voor elektrische auto’s voor kinderen in deze leeftijdsgroep is het terrein waarop de voertuigen kunnen worden gebruikt. Over het algemeen is het speelgoed voor kinderen tot 2 jaar oud binnenshuis, op tapijt of misschien buiten op de stoep, maar met de grotere auto’s in deze leeftijdsgroep zijn sommige ontworpen om buiten op gras, grind, of zelfs in het vuil en modder.

Een andere factor in deze leeftijdsgroep is de opname van elektrische auto’s voor meerdere personen voor kinderen. De auto’s zijn groter geworden en sommigen hebben meerdere zitplaatsen voor passagiers en vrienden. Dit is erg leuk voor kinderen, maar vereist ook enkele extra veiligheidsmaatregelen, zoals het aandoen van veiligheidsgordels en aanbevolen apparatuur zoals helmen voor de bestuurder en passagiers.

5 tot 7 jaar

De leeftijdsgroep van 5 tot 7 jaar heeft veel overlap met de bovenkant van de groep van 2 tot 4 jaar, maar aan de bovenkant van deze groep zijn er enkele opvallende verschillen in beschikbare opties en ontwerpen. In deze leeftijdsgroep gaan de elektrische auto’s sneller en zijn er meer stijlen beschikbaar, zoals driewielige motorfietsen en duinbuggy’s.

De elektrische auto’s voor kinderen in deze leeftijdsgroep beginnen op echte voertuigen te lijken. De meeste van deze modellen zijn exacte schaalreplica’s van de werkelijke auto. De Dodge Viper SRT Convertible van Kid Trax is een geweldig voorbeeld. Het heeft een hogere maximale snelheid van 10 kilometer per uur en heeft een realistische stijl en beschikt over echt motorgeluid, elektrische toeter, FM-radio en MP3-ingang. Het heeft ook authentieke wielen, een uitlaatklep en soort van LED-koplampen.

Deze leeftijdsgroep is wel een moeilijke leeftijdsgroep omdat kinderen beginnen te groeien uit de ‘speelgoed’ auto-versies en als ze ouder worden, kunnen ze geïnteresseerd raken in dingen zoals skelters en buggy’s. Als uw kind zich in het hogere gedeelte van deze leeftijdsgroep bevindt, wilt u misschien naar de volgende leeftijdsgroep kijken voor de snellere, meer geavanceerde opties.

8 tot 13 jaar

Oudere kinderen kunnen nog steeds genieten van elektrische auto’s, maar ze willen meestal meer kracht en snelheid. Sommige kinderen hebben een voorkeur voor voertuigen met gas, zoals kleine ATV’s en dirt bikes, maar voor degenen die op zoek zijn naar een overgangsproduct, zijn er veel elektrische auto’s voor kinderen in deze leeftijdsgroep. De overgang van plastic speelgoedauto’s naar sportieve machines vindt plaats in deze leeftijdsgroep en de meerderheid van de beschikbare voertuigen zijn ATV’s of go-carts. De krachtbronnen kunnen ook toenemen met deze grotere voertuigen en ze zijn gemaakt van duurzamere materialen zoals aluminium en staal en vele hebben meerdere versnellingsoverbrengingen, schijfremsystemen en actieve veersystemen.

Een goed voorbeeld is de Dirt Quad Electric 4 Wheeler van Razor. De Dirt Quad is eigenlijk een elektrische vierwieler in miniatuurformaat, perfect voor jonge kinderen die leren rijden. Het beschikt over een draaihandgreep voor versnelling net als echte ATV’s, evenals actieve achterwielophanging en een elektrisch aangedreven kettingmotor met variabele snelheid. Met 13-inch banden, een buisvormig stalen geometrisch frame en een motor van 250 watt kan hij zelfs zwaardere rijders ondersteunen en voldoende vermogen bieden om heuvels te beklimmen en over ruw terrein te gaan.

Ouder dan 14 jaar

Tegen de tijd dat kinderen hun vroege tienerjaren bereiken, beginnen de meeste na te denken over het rijden in echte auto’s, geen elektrisch speelgoed, maar er zijn enkele leuke opties voor kinderen in deze leeftijdsgroep. De meeste elektrische auto’s voor kinderen van deze leeftijd zijn skelters en kleine voertuigen waarmee ze kunstjes kunnen doen of kunnen concurreren met hun vrienden in races. Dit soort elektrische auto’s of karren hebben de neiging om hogere gewichtsklassen te ondersteunen en kunnen een hoger vermogen en hogere snelheden bieden.

Een van de meest populaire soorten elektrische kart is de Ground Force Drifter van Razor. De Ground Force Drifter beschikt over een ketting aangedreven motor met een topsnelheid van 20 kilometer per uur. Als drifter heeft hij functies waarmee hij in de bochten kan glijden of ‘afdrijven’, zoals super gladde achterbanden, een handrem, duimgestuurde versnelling en een racechassis. Het is gebouwd met een stevig stalen frame en een volledige batterijlading kan ervoor zorgen dat het 40 minuten continu kan werken.

Elektrische auto voor kinderen - Stijlen

Zoals met elk voertuig, zijn er veel verschillende stijlen en auto’s voor kinderen zijn niet anders. Er zijn auto’s, vrachtwagens, SUV’s, ATV’s, skelters en anderen om uit te kiezen. Er zijn ook die modellen die uniek zijn en niet noodzakelijk in een specifieke categorie passen op basis van hoe ze eruit zien en hun functies.

Sedan

De elektrische auto als Sedan voor een kind is een van de meest populaire stijlen voor elektrische auto’s voor kinderen, vooral voor kleinere kinderen, omdat ze laag bij de grond zijn en er veel verschillende merken en modellen zijn om uit te kiezen.  

De auto’s zijn ook populairder voor kleinere en jongere kinderen omdat ze de neiging hebben een beetje veiliger te zijn. Ze hebben een veel lager zwaartepunt dan sommige van de grotere vrachtwagens en SUV-types, waardoor ze minder snel op de bestuurder rollen.

SUV en Vrachtwagen

De meest typische elektrische auto voor kinderen die beschikbaar is, is de klassieke Jeep Wrangler van Power Wheels. Het is het populairste model in de meest populaire stijl, namelijk vrachtwagens en SUV’s. Net als bij de algemene automobielindustrie, is het vrachtwagen- en SUV-segment van elektrisch oprijspeelgoed erg populair vanwege de diversiteit in de producten. Er zijn talloze vrachtwagens beschikbaar van bekendere merken zoals Ford, Toyota en anderen.

De vrachtwagen- en SUV-producten zijn meestal groter dan de auto’s en ze bieden meestal plaats aan meer dan één persoon, waardoor ze erg leuk zijn voor kinderen en hun broers en zussen en vrienden. Een belangrijke factor om te overwegen bij een vrachtwagen of SUV is het kantelpotentieel omdat deze doorgaans hoger zijn dan de auto’s. Hoewel de meeste modellen goed zijn ontworpen om kantelen te voorkomen, moet u de breedte controleren in vergelijking met de hoogte van het voertuig. Elke fabrikant meet de breedte / hoogte-verhouding anders, maar het handhaven van een verhouding van 1,5 tot 1 breedte / hoogte zorgt voor een lager risico op een mogelijke omkanteling.

ATV (All-Terrain Vehicle)

Volwassenen zijn dol op hun ATV’s en elektrisch speelgoed en het is geen wonder dat kinderen ook van hen houden. De ATV-stijl van elektrisch rijden op speelgoed is misschien wel de meest veelzijdige van alle beschikbare stijlen. Het is ook de enige stijl die beschikbaar is voor alle leeftijdsgroepen, van kinderen jonger dan 2 jaar tot kinderen in hun vroege tienerjaren. Voor jongere kinderen zijn er veel modellen beschikbaar die klein zijn en met de hand bediende bedieningselementen hebben, zoals de Lil ’Quad-modellen van Power Wheels.

Voor oudere kinderen worden de modellen realistischer en neigen ze naar replica’s van populaire ATV’s van echte fabrikanten zoals Polaris, Kawasaki en Yamaha. Het beste aan deze modellen is de realistische stijl, functies en bediening. Sommige modellen zijn exacte replica’s van echte ATV’s die gewoon kleiner, lichter en elektrisch aangedreven zijn in plaats van op gas en zijn fantastisch om kinderen te leren hoe ze veilig op ATV’s kunnen rijden voordat ze afstuderen op grotere machines voor volwassenen.

Landbouw- en bouwmachines

Elektrische auto’s voor kinderen zijn niet beperkt tot alleen motorvoertuigen, ze zijn ook verkrijgbaar in modellen voor landbouw en zware apparatuur. Veel van deze typen hebben ook het extra plezier van het werken van hulpartikelen zoals aanhangwagens en laders.

Enkele van de meest populaire zijn de tractormodellen die verkrijgbaar zijn met accessoires zoals de John Deere Ground Force-tractor van Peg Perego. Dit speelgoed heeft 2 voorwaartse snelheden met een optionele hoge versnellingsblokkering om de bovenste snelheid te beperken voor de veiligheid van jongere fietsers. Het heeft ook een achteruitversnelling en wordt geleverd met een aanhangwagen die achter de tractor kan worden gesleept zodat ze hun benodigdheden kunnen meenemen. Het heeft ook mooie, grote wielen die geweldig zijn voor buiten op gras, grind en vuil.

Buggy's en Go Karts

Als het gaat om elektrische auto’s en ride-on speelgoed voor kinderen, zijn de duinbuggy en go-carts als kruisen tussen ATV’s en auto’s. De kleinere versies, meestal gemaakt van plastic, voor jongere kinderen worden meestal geclassificeerd als duinbuggy’s, zoals de Dune Racer van Power Wheels. Deze kleine duinbuggy heeft 2 snelheden, een power-lock remsysteem en een open cockpit die erg lijkt op full-size duinbuggy’s. Dit specifieke model komt ook in verschillende kleuren zoals rood voor jongens en roze voor meisjes.

Echte skelters zijn meestal voor oudere kinderen en, zoals ATV’s en motorfietsen, zijn er verschillende elektrische modellen beschikbaar voor alle verschillende doeleinden. Om een ​​elektrische skelter te vinden die aan uw behoeften voldoet, moet u de stroombron als de belangrijkste optie beschouwen. Deze skelters zijn gemaakt van zwaardere materialen en omdat ze voor oudere kinderen zijn, moeten ze zwaardere lasten rijden. Misschien wel de meest interessante optie voor dit model is de 24V elektrisch aangedreven kart op zonne-energie van Scooters Code Green. Wat deze skelter uniek maakt, is het zonnepaneel dat in de vleugel is ingebouwd en zorgt voor continu vermogen tijdens het gebruik. Het model wordt ook geleverd met een batterij voor snel opladen. De zonnevleugel werkt net als een alternator op een motorvoertuig en houdt tijdens het gebruik een lading in de batterij, waardoor de eenmalige gebruikstijd op dit model tot 2 uur kan worden verlengd, wat lang is voor dit type skelter.

Elektrische auto voor kinderen - Merken

Beslissen welke elektrische auto voor uw kind moet worden gekocht, kan sterk worden beïnvloed door het merk van het product. Zoals bij het meeste speelgoed, zijn er veel fabrikanten van over de hele wereld, dus het is belangrijk om te overwegen waar het speelgoed vandaan komt om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsproduct krijgt.

Power Wheels

Ongetwijfeld is Power Wheels het belangrijkste merk voor elektrische auto’s voor kinderen. Power Wheels is een merk van het speelgoedbedrijf Fisher-Price dat deel uitmaakt van het bedrijf Mattel. Power Wheels produceert een zeer gevarieerd assortiment aangedreven rij-speelgoed voor alle stijlen en leeftijdsgroepen. Ze hebben ook een zeer sterke associatie met verschillende franchises en andere merken waardoor ze veel meer opties voor licenties kunnen bieden.

Het merk Power Wheels wordt ook zeer erkend als een van de hoogste kwaliteit elektrische auto’s voor kinderen. Hun producten worden consequent als zeer hoog beoordeeld en de meeste van hun producten krijgen tussen de 4 en 5 sterren op Amazon. Wanneer u een Power Wheels-product koopt, weet u zeker dat u een product van hoge kwaliteit krijgt.

Pin Perego

Peg Perego is een Italiaanse fabrikant van babyproducten en ze hebben zowel elektrisch als pedaal ride-on speelgoed voor kinderen. Hoewel de selectie van Peg Perego beperkt is, zijn ze een van de weinige met verschillende soorten voertuigen zoals landbouw- en bouwmachines, XUV’s en echte ATV’s. Ze hebben ook een aantal merkoverschrijdende associaties met merken zoals John Deere, Case IH en Polaris. Peg Perego-producten zijn ook van zeer hoge kwaliteit en worden hoog gewaardeerd. Ze zijn wat aan de duurdere kant, maar de kwaliteit en het realisme zijn de extra kosten waard.

ZH

Terwijl Power Wheels en Peg Perego de markt voor elektrische auto’s voor kinderen domineren, is een andere speler ZH Toys van Shenzhen Zhehua Technology, een in Azië gevestigd speelgoedbedrijf. Hoewel ZH minder bekend is, produceren ze veel kwalitatief goed rij-speelgoed en hebben ze één functie die anderen niet hebben. Ze hebben veel exclusieve licentieovereenkomsten met fabrikanten van luxeauto’s. Dus als u op zoek bent naar een BMW, Mercedes, Lexus, Lamborghini of een andere luxe of exotische sportwagen voor uw kind, heeft ZH dit waarschijnlijk.

Elektrische auto voor kinderen - Veiligheid

Een belangrijk gedeelte om te bespreken is natuurlijk nog de veiligheid die gepaard moet gaan met een elektrische auto voor het kind. Elektrische auto’s voor kinderen zijn er in verschillende snelheden, ontwerpen en gewichtslimieten. Veiligheid komt neer op drie factoren: het kiezen van het juiste voertuig voor de leeftijd en vaardigheden van uw kind, goed rijden en veiligheidsuitrusting.

Het juiste rij-speelgoed kiezen

Zoals eerder vermeld, zijn de leeftijdsbeperkingen die door de fabrikanten worden vermeld slechts richtlijnen, niet absoluut. U heeft de ultieme zeggenschap over welk voertuig het juiste is voor uw kind. De grootste fout die kan worden gemaakt, is het selecteren van speelgoed dat teveel is voor uw kind. Hierdoor kan het kind letsel oplopen. Het is het beste om voorzichtig te zijn en een kleinere of langzamere elektrische auto te kopen in plaats van een die te krachtig en snel is.

Goed rijden

Als je eenmaal het beste speelgoed voor je kind hebt gekozen, is het net zo belangrijk om je kind te leren hoe hij het voertuig op de juiste manier kan besturen. Een van de belangrijkste oorzaken van letsel door dit speelgoed is rijden op het verkeerde oppervlak. De meeste elektrische auto’s voor kinderen zijn ontworpen om op een specifiek type ondergrond te worden gereden, zoals tapijt, trottoir of vlak gras. Rijden op het verkeerde type ondergrond kan ertoe leiden dat de bestuurder de controle over de auto verliest en crasht of kantelt en letsel veroorzaakt. De slechtst mogelijke combinatie is een kind dat te jong of te klein is en een auto bestuurt die te snel is op het verkeerde oppervlak.

Veiligheidsuitrusting

Veiligheidsuitrusting kan een beetje moeilijk te vinden zijn voor een elektrische auto. Er zijn niet veel opties die specifiek gericht zijn op elektrische rijden voor kinderen, maar je kan best je voorzorgen nemen. Voor jongere kinderen kunt u dezelfde uitrusting gebruiken als de meeste kinderen wanneer ze voor het eerst leren fietsen. Helmen, kniebeschermers en elleboogbeschermers zijn allemaal goede ideeën. Voor oudere kinderen die op de grotere skelters en duinbuggy’s willen rijden, wordt het aanbevolen om motocross-veiligheidsuitrusting te gebruiken. Dit is van hogere kwaliteit en iets zwaardere uitrusting gemaakt voor crossmotor- en ATV-motorrijders.

 

Zoekt u toch gewoon een echte elektrische auto? Dan kan u hier terecht.

Leave a Reply

Close Menu