Alternatieve brandstoffen: de manier om de uitstoot van een wagen te beperken. Hoewel mensen denken dat er nog een gebrek is aan alternatieve brandstoffen om de klassieke benzine- en dieselmotoren te vervangen, is niets minder meer. Er zijn al reeds verschillende motoren op alternatieve brandstoffen beschikbaar en men verwacht dat de technologie en innovatie hiervan doorheen de tijd alleen maar zal verbeteren. We kijken alvast naar enkele alternatieve brandstoffen die nu al prominent aanwezig kunnen zijn en wat zij te bieden hebben in de Belgische mobiliteit.

Rijden met CNG: Even vlot als met een diesel- of benzinemotor, maar dan veel milieuvriendelijker. Wagens op CNG bieden veel mogelijkheden en zijn net als elektrische auto’s populairder aan het worden. Hoe werkt het? Wat kost het je? Waarom wel of niet?

KLIK HIER

Interesse in elektrisch rijden maar heeft u nog wat twijfels? Een plug-in hybride zorgt voor een perfecte transitie van diesel/benzine naar elektrisch. Rij milieuvriendelijker maar toch comfortabel. Iets voor u? 

KLIK HIER

Hybride: Een combinatie tussen elektrisch rijden en rijden met een klassieke brandstofmotor. Wat zijn de voordelen van een hybrideauto en hoe werkt het net?

KLIK HIER

Een auto op waterstof: Ja, het is mogelijk. Maar is het de moeite in België? Zijn er voordelen aan een wagen op waterstof te kopen? 

KLIK HIER

Leave a Reply

Close Menu